Praktijkbegeleiding

Het motto van autorijschool Conny is dat het voor iedereen mogelijk is zijn rijbewijs te behalen. Zo zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst, ADHD/ADD en autisme verwante stoornissen. We zorgen altijd voor een ontspannen sfeer in de lesauto zodat iedereen met rust op zijn eigen tempo de rijlessen kan volgen.

Schakelauto

Wil je je rijbewijs halen voor een handgeschakelde auto staat de Citro├źn C4 Cactus voor je klaar. Deze auto hebben we uitgekozen omdat deze auto veel voordelen biedt tijdens de rijlessen. Het is een vrij hoge auto met veel overzicht over het verkeer. Er is de beschikking over een achteruitrijcamera om het inparkeren gemakkelijk en inzichtelijk te maken.

Automaat

Ook bieden we rijlessen aan in een automaat. In een automaat hoef je zelf niet meer te schakelen, dit biedt uiteraard veel voordelen. Sommige verkeerssituaties vragen veel concentratie en denkvermogen (zoals het naderen van grote kruispunten), doordat de automaat het schakelen voor je uit handen neemt heb je veel meer tijd om te concentreren op de moeilijke situatie voor je.

Uiteraard is het ook mogelijk eenmalig een proefles te nemen in de automaat om te kijken of het bevalt. In dit geval kun je later beslissen of je ermee verder gaat, of toch de lessen wil volgen in de schakelauto. Als je toch kiest voor de automaat dan krijg je les in een Toyota Yaris.

2toDrive

Sinds 1 november 2011 is het in Nederland mogelijk om al vanaf de leeftijd van 16,5 jaar te beginnen met je rijopleiding. Het is dan mogelijk om te beginnen met praktijklessen op de openbare weg. Ook mag je vanaf die leeftijd je theorie-examen doen. Vanaf het moment dat je 17 bent mag je dan ook je praktijkexamen doen. Als je dit examen met een goed resultaat afrondt mag je officieel de weg op onder bepaalde voorwaarden, dit zijn:

  • Je moet een begeleiderspas aanvragen bij de gemeente. Op deze pas mag je dan 5 mensen opzetten die jou dan gaan begeleiden totdat je 18 bent.
  • Je begeleider moet ouder zijn dan 27 jaar
  • Langer dan 5 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs B
  • Geen grote verkeersdelicten op zijn/ haar naam hebben staan

De begeleiderspas kan je al aanvragen voordat je je rijbewijs hebt gehaald. Zonder Begeleiderspas kan je niet je rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Vanaf de leeftijd van 18 jaar mag je dan uiteindelijk zonder begeleiding deelnemen aan het verkeer.

Het is wel belangrijk bij 2toDrive dat de begeleiderspas wordt aangevraagd, zonder deze pas mag je nog niet de weg op!